Zlatan må videre

Læsetid
1 min.
Læst indtil videre

Bloggen er skrevet af Kenneth Nielsen

07 april, 2017 - 11:02

Zlatan Ibrahimovic efter sit hattrick mod St Etienne ©Getty

Det kan lyde vanvittigt, at ville skille sig af med sin topscorer og helt store profil. Ja ikke bare en af Uniteds største profiler, men et af de største navne i hele Premier League.

Ikke desto mindre mener jeg, at United ikke bør forlænge med Zlatan Ibrahimovic denne sommer. Ikke grundet svenskerens alder, men grundet hans betydning for holdet.

Vi kan hurtigt blive enige om, at Zlatan har været en stor succes i United-trøjen. Der er leveret masser af mål, og jeg er slet ikke i tvivl om, at han har været en fantastisk fyr at have omkring de unge talenter på træningsbanen og i omklædningsrummet.

Men nu kommer vi så til min pointe. Zlatan er ganske enkelt hæmmende for Uniteds offensive spil. Derfor mener jeg, United bør skille sig af med Ibra, og i stedet hente en langt mere bevægelig type til offensiven.

Der er for meget fokus på Zlatan når United angriber, og det virker ærligt talt som om, at flere af de andre offensive kort slår den på autopilot fordi de regner med, at Zlatan nok skal klare det for dem og holdet i sidste ende.

Dels er Zlatan for stationær og langsom i spillet. Dermed ikke sagt, at han er lige så langsom i vendingerne som en stor supertanker. Men det er for nemt at stoppe ham, når han trækker ned i banen for at være med i spillet.

Det gik måske i Frankrig, Italien og i Spanien, men i Premier League skal angriberen altså have hurtighed. I hvert fald i den udgave af Premier League vi ser i øjeblikket.

United har tidligere haft højt profilerede angribere, som blev sendt videre i systemet, for at optimere angrebsspillet yderligere. Ruud van Nistelrooys afgang til Real Madrid er måske bedste eksempel.

Ruud var også fremragende foran mål, men trods salget af hollænderen var Uniteds offensiv sprudlende efterfølgende. Jo, jeg ved godt vi dengang havde Rooney og Ronaldo i topform, men de gjorde det ikke alene.

Svaret er ikke Romelu Lukaku, der også er en stor tank oppe foran. Vi skal have bevægelighed og tempo. En af de vigtigste ingredienser i dagens topfodbold er netop fart. Det er noget af det første scouts ser efter hos ungdomsspillere, har de fart i fødderne. Ellers bliver man droppet med det samme.

Så en ting er fart, en anden ting er altså afhængighed. De andre offensive kort vil blive tvunget til at tage mere ansvar, der skal ske mere i offensiven, og jeg er sikker på, de vil kunne leve op til dette ansvar.

Se ikke på de opgør vi har haft uden Zlatan i år. Se på når Rashford, Martial, Lingard og co er bedst, og kombiner det med en ekstra sprudlende type oppe foran. Så er titlen på vej til Old Trafford.