Sådan slår vi Spurs

Læsetid
2 min.
Læst indtil videre

Bloggen er skrevet af Kenneth Nielsen

16 april, 2018 - 10:38

Christian Eriksen misser ©Getty

United står i weekenden overfor en ekstrem vigtig kamp. Sejr til Mourinho og co vil betyde billet til FA Cup-finalen og chancen for at få et trofæ i en ellers noget blandet sæson. Nederlag, og United vil stå uden trofæer og med en sæson som på mange områder må betegnes som skuffende.

Skuffende fordi United så ikke har været i nærheden af at vinde en pokal. City var for gode i ligaen, miniputterne fra Bristol City bankede os i Liga Cuppen, Sevilla slog os ud i Europa og derfor er FA Cuppen nu sidste skud i bøssen.

Men hvordan slår vi så Tottenham? Læser man flere såkaldte eksperters udsagn er Spurs jo et af Europas bedste hold. Christian Eriksen og Harry Kane er et par giftige folk oppe foran, så det bliver en svær opgave for United.

Her er fire taktiske elementer, som United skal have styr på, hvis man vil vinde semifinalen og booke endnu en tur til Wembley.

1. Luk Christian Eriksen ned
Som dansker er det naturligvis fedt at se en landsmand være blandt de bedste i en så stærk liga som Premier League. Men lige i den kommende weekend må Eriksen gerne tage en slapper og ikke ramme topniveau.

Vi har tidligere set Ander Herrera få en nøglerolle ved at lukke ned for kreative modstandere som De Bruyne og Hazard. Måske han er tiltænkt samme opgave mod Tottenham. Når det er sagt, har Spurs dog også andre kort at spille ud offensivt. Specielt Son har imponeret i denne sæson med mål og assists, så al fokus må ikke kun gå til Eriksen i deres opbyggende spil.

2. Vær skarp i omstillingerne
Det gælder begge veje. Tottenham har scoret ni gange på hurtige omstillinger i denne sæson, og har nogle rigtig dygtige folk til at styre disse kontraangreb i form af Eriksen, Alli og Son. Omvendt har United blot scoret fire gange efter hurtige omstillinger. Jeg vil tro vi ser en kompakt United-midtbane, som er sat i verden for primært at lukke ned for Tottenhams hurtige spil i weekenden.

Det er egentlig utroligt, at United ikke er noteret for flere, med hurtige folk som Lingard, Rashford, Martial og Sanchez i front. Mon ikke Mourinho er nødt til at åbne op for denne del af spillet, hvis der skal skabes succes på lang sigt.

3. Fang Spurs højt oppe på banen
Vi så i den forgangne spillerunde et glimrende eksempel på dette, da City bragte sig på 0-1 mod Tottenham. Spurs vil rigtig gerne skubbe de tre bagerste højt op når man er i boldbesiddelse. Det kan have nogle fordele, men kan omvendt også straffes af modstanderne, hvis der slås en lang bold i dybden.

Romelu Lukaku kan være nøglen til dette, ved at bevæge sig rundt og få flyttet Tottenhams defensiv ud af balance, hvilket kan give plads til en lang bold til en Alexis eller en af de andre i Uniteds offensiv.

4. Fokus i standarsituationerne
Tottenham er et af de bedre hold i ligaen, når der snakkes om effektivitet på standardsituationer. 13 mål har Spurs scoret efter frispark og hjørnespark i denne sæson, mens United har lavet et par flere. Så begge hold er skarpe offensivt når det gælder disse gode muligheder.

United skal sørge for ikke at give Spurs for mange muligheder udenfor feltet, da specielt Eriksen er dygtig til at smide giftige indlæg i feltet til Kane og co. Man kan sagtens forestille sig, at Marouane Fellaini vil få en vigtig rolle i weekendens opgør.

Hvordan ville jeg så stille op?
Jeg ville lade Tottenham komme lidt frem på banen til at starte med, og se om det ikke var muligt at ramme dem på hurtige omstillinger. Her ville Lingard spille en nøglerolle i en position som 10’er. I perioder ville jeg skubbe helt frem, og virkelig lægge et hårdt pres på Tottenhams bagkæde for at kunne forhindre dem i at få deres nøglespillere på bolden så langt oppe på Uniteds banehalvdel.

David de Gea
Antonio Valencia - Eric Bailly - Victor Lindelöf - Ashley Young
Scott McTominay - Jesse Lingard - Ander Herrera
Marcus Rashford - Romelu Lukaku - Alexis Sanchez

Hvorfor ingen Pogba? Fordi et par folk som Herrera og McTominay vil uden tvivl gå ind og løse en taktisk opgave bedre og mere disciplineret end Pogba. Og jeg mener en mand som Lingard vil kunne gøre større skade på Spurs i rollen som 10'er end Pogba.

God kamp, lad os håbe på at weekendens brag ikke er det sidste besøg på Wembley inden sommerpausen for Mourinho og co.