Derfor giver det mening at have et kvindehold

Læsetid
3 min.
Læst indtil videre

Bloggen er skrevet af Kenneth Nielsen

22 marts, 2018 - 19:24

Old Traffford ©Getty

Manchester United har besluttet, efter flere års diskussion omkring emnet, at etablere et professionelt kvindefodboldhold. David Moyes fremlagde i sin korte periode i klubben idéen, der siden med jævne mellemrum har været oppe til debat.

Kvindefodbold har ganske rigtigt vokset sig større og større igennem de seneste år, og her i Danmark har vi også oplevet et boom indenfor området. Flere og flere piger spiller fodbold, og flere aktører har meldt sig på banen, herunder FC Nordsjælland, men også FC København og FC Helsingør pusler med tankerne om at etablere sig på kvindesiden.

I Manchester har de lyseblå naboer fra City i flere år været helt oppe i front, når der snakkes kvindefodbold. De har fantastiske forhold for spillerne, og der hentes gode spillere til klubben fra hele Europa. Den danske profil Nadia Nadim er blandt andet nu en del af truppen hos City.

Og i mine øjne giver det rigtig god mening, at United nu også har bestemt sig for at være med og have et professionelt kvindefodboldhold. Hvorfor skulle piger ikke lov til at have samme drømme og have samme mulighed som drenge? De skal da også have muligheden for at trække i den røde trøje, og repræsentere Manchester United.

Kvindefodbold er en af de hurtigst voksende sportsgrene pt, og vil vokse markant de næste fem år. Bredden er ved at komme nu, og de absolut bedste spillere vil i de kommende år også blive endnu dygtigere. Præcis som da herrerne for år tilbage tog skridtet fra amatører til professionelle.

Noget jeg har hørt flere nævne, når vi har snakket Manchester United og kvindefodbold er, at der frygtes at det vil gå ud over økonomien for herreholdet. Det er dog vigtigt at forstå, at etableringen af et professionelt kvindehold ikke vil gå udover herreholdet.

Det vil altså ikke betyde, at lønningerne pludselig vil falde lidt eller at klubben ikke er i stand til at tiltrække og betale transfersummen på de store stjerner. Så bare rolig, der er stadig råd til at hente Gareth Bale og hvem der ellers måtte stå på Jose Mourinhos indkøbsliste til sommer. Det er ganske enkelt en neandertaler-tankegang at tænke sådan.

Jeg er helt med på, at mange vil være hamrende ligeglade med kvindeholdet og deres præstationer. Nogle vil stadig mene, at kvindefodbold er på et så ringe niveau, at det er mere interessant at se maling tørre.

Dertil er blot at svare, at der naturligvis altid vil være forskel på mænd og kvinder, og måden de præsterer på. Det er trods alt de færreste sportsgrene som har mænd og kvinder konkurrerende mod hinanden, så undlad nu venligst hele tiden at sammenligne de to ting i fodboldverdenen, for det er så trættende at høre på. Ingen tvinger jo folk til at se kampene, så er interessen der ikke, så lad da blot være.

Som træner for nogle af landets dygtigste U16-piger, med flere omkring diverse DBU-hold, ved jeg hvor teknisk og taktisk dygtige pigespillere der er. De brænder lige så meget for fodbolden, og de vil ligesom drengene på samme alder hele tiden forbedre sig og udvikle sig til at nå så langt de overhovedet kan. Og hvor er det dog fedt, at United nu er kommet ind i den moderne tidsalder, og rangerer kvindefodbold på et lige niveau med herrerne.

United er pt den eneste klub i Premier League, der ikke har et kvindehold på seniorsiden. En klub på Uniteds størrelse skal simpelthen være helt i front, når det gælder om lige muligheder for mænd og kvinder. Ligesom andre store klubber rundt om i Europa allerede er det, se bare på Barcelona, Paris SG, Bayern München og flere andre.

I forvejen gør United meget ud af at opfordre alle til at søge, når der slås diverse jobannoncer op. Uanset om hvilken hudfarve man har, hvilken religiøs trosretning man har og om man er en minoritet i samfundet, opfordres alle til at søge. Men det er ikke bare i ligestillingens navn, at det er en god ting United nu går ind i kvindefodbolden.

Det er et helt naturligt skridt at tage for United, nu at have et seniorhold på kvindesiden. De har i en årrække gjort et fantastisk arbejde på ungdomssiden, og pt er der 15 landsholdsspillere som alle har været en del af Uniteds ungdomsafdeling på pigesiden.

En af dem er Gabby George, der var nødt til at skifte til Everton, hvor hun nu er anfører, da hun jo ikke kunne fortsætte i United efter ungdomsårene. Det virker da helt tåbeligt, at man ikke selv kan nyde godt af det fremragende ungdomsarbejde der laves, hvor pigerne øjensynligt bliver rigtig dygtige til fodbold.

Så det er da kun helt naturligt, at det at udleve sin fodbolddrøm nu ikke blot er noget for drengene, men at pigerne også for lov at tage det sidste skridt ind i det professionelle set-up.

Tillykke til Manchester United med beslutningen, og tillykke til alle de piger som nu har fået lov at drømme og jagte muligheden for at blive professionelle i United. Det bliver bestemt interessant at følge fremadrettet.