David Moyes - den rette mand

Læsetid
1 min.
Læst indtil videre

Bloggen er skrevet af Kenneth Nielsen

10 maj, 2013 - 16:27

Han kan ikke fremvise en lang liste med trofæer han har vundet. Han har måske ikke erfaring fra Champions League, og er nok ikke den mest karesmatiske manager. Men i mine øjne er David Moyes helt perfekt til jobbet som manager i United.

En ting kan vi lige så godt få på det rene. Uanset hvem der havde sat sig i trænerstolen efter Sir Alex Ferguson, ville få det svært. For hvordan går man ind og erstatter en af tidernes absolut største i gamet?

David Moyes lyder måske ikke så eksotisk, spændende og fristende, hvis man sammenligner med navne som Guardiola, Klopp og Mourinho. Men vi skal jo have en manager, der kan bygge videre på en allerede succesfuld klub, og Moyes er som skræddersyet til denne opgave.

Skotten har en masse af de værdier, som vi fans sætter så umådelig stor pris på hos Manchester United. Derfor mener jeg, at valget af Moyes er perfekt. Mourinho og Guardiola havde måske været mere populære valg blandt fans, og Klopp havde været det helt store lige pt, mens Solskjær havde været romantikerens valg.

Men hvem siger, at de såkaldte højtprofilerede trænernavne fra kontinentet havde været i stand til at skaffe mere succes og flere titler til Old Trafford, end Moyes vil kunne? Kampen i Premier League og i Champions League er enormt tæt, marginaler kan være afgørende. Moyes vil bidrage til, at vi fortsat vil kæmpe om titlerne.

Hårdt arbejde er et af de kendtegn alle sætter på Moyes. Det samme er vindermentalitet. Lige netop disse to begreber er noget vi i mange år har sat pris på hos Sir Alex, og Moyes minder på de to punkter meget om sin landsmand.

Kigger man på hans periode i Everton, skal man naturligvis passe på med at sammenligne alt for meget. Men alligevel er der ting, jeg glæder mig over at se hos Moyes, og håber han tager disse egenskaber med ind i sit job i United.

Det er ved at være nogle år siden, at United praktiserede højt pres på modstanderen i perioder af kampene. Noget jeg ofte har savnet på det seneste. Se bare på de to tyske hold i årets Champions League-finale. Det høje genpres og selve presspillet håber jeg Moyes tager med fra Goodison.

En absolut kerneværdig i United er, og har altid været, at give egenproducerede unge talenter chancen. Under Sir Alex var lidt over halvdelen af alle debutanter i den røde trøje af egen avl. 96 spillere fra akademiet kom op på førsteholdet. Moyes er manden der kan og er villig til at føre dette videre.

Jeg er helt overbevist om, at de kvaliteter og egenskaber David Moyes har som manager, vil passe perfekt ind i Manchester United. Jeg glæder mig til at følge ham og United-mandskabet fra næste sæson. Må det nye samarbejde være langt og succesfuldt. Velkommen Moyes!