The curious case of Luke Shaw

Læsetid
2 min.
Læst indtil videre

Bloggen er skrevet af Kenneth Nielsen

03 april, 2017 - 20:47

Luke Shaw ©Getty

De fleste af os har som unge knægte drømmet os til Old Trafford. Sparke frisparket ind i krogen foran Stretford End i bedste Beckham eller Ronaldo-stil. Fælles for os alle er det dog, at det desværre er blevet ved drømmen.

Det at spille for Manchester United er kun for de absolut ypperste spillere i verden. United er, på trods af de seneste par års svingende resultater, en af verdens absolut største klubber. Derfor kræver det også noget helt særligt, at trække den røde trøje over hovedet.

En række store spillere har gennem tiden oplevet det. Uanset hvilken klub de er skiftet fra, har de oplevet hvor stort skiftet til United har været. Flere af dem har udtalt, at de er blevet overrumplet over hvor stor en klub United egentlig er.

Man skal ikke bare have talent, for at slå igennem i United. Man skal også have en helt speciel psyke og mentalitet, for at klare det enorme pres der er fra fans, medier, trænerstab og internt i truppen & hele klubben.

Vi har i United været heldige at have nogle spillere med utrolig vindermentalitet og vilje gennem de seneste år. Roy Keane var fremragende på og udenfor banen for resten af truppen. Gary Neville det samme.

De sidste par år har vi dog tilsyndeladende manglet dette helt afgørende ingrediens i truppen. Zlatan virker til at sparke lidt af det tilbage i truppen, men ellers har for mange en psyke, som ikke er lig med en karriere i United.

En der sættes specielt spørgsmålstegn ved er Luke Shaw. På mange måder har han ellers de egenskaber der definerer en klassisk United-spiller. Ung engelsk spiller, som blev hentet til Old Trafford, og i princippet burde være fast mand i en årrække.

Han er en modern back, god i offensiven og samtidig stærk i defensiven. Men han virker desværre til at mangle den der helt specielle mentalitet og psyke, der i sidste ende afgører hvorvidt du er en success eller ej på Old Trafford.

Men hvorfor poker er det så, at en ung 21-årig fodboldspiller i en af verdens største fodboldklubber, med verden for sine fødder, ikke kan give den fuld gas og virkelig bare udfolde det talent vi alle ønsker at se? Vi andre ville jo næsten give vores ene arm for at være i Shaws sted.

Vi ved af gode grunde ikke, hvorfor Shaw tilsyneladende har så svært ved at brænde igennem og slå igennem i United-trøjen. Er det fordi, det Ganske enkelt bare er gået for hurtigt for Shaw? Er penge og berømmelse kommet for hurtigt og nemt?

Jeg har selv spillet på højeste niveau som ungdomsspiller, og arbejder for tiden med nogle af landets dygtigste ungdomsspillere. En af de ting som virkelig skiller fårene fra bukkene, er netop viljen og vindermentaliteten.

All evil gerne være stjerne og professionelle. Men det er kun ganske få, som virkelig er klar til at yde det ekstra for at nå til tops. Det er kun de få, som har den der helt specielle vindermentalitet og aura omkring sig. Det er dem vi har brug for i United.

Denne blog skal ikke gå ind i emnet mandskabsbehandling og Jose Mourinhos made at tackle Luke Shaw på. Jeg vil blot sige, at jeg stoler 100% på Mourinho, der dag efter dag går op og ned af Shaw, og uden tvivl ved hvad det kræver for at nå toppen.

Og portugiseren er jo hverken den første eller eneste, som har været efter Shaw. Roy Hodgson, Mauricio Pocchetino og Louis van Gaal har også tidligere udtrykt bekymringer for venstrebacken.

Jeg håber virkelig, at Shaw når at finde noget ekstra frem fra rygsækken, så han kan få udfoldet det talent han uomtvisteligt har. Men jeg må indrømme, at det efterhånden ser lidt sort ud.

Og man kan være nok så god med bolden i fødderne, men er viljen og mentaliteten ikke på plads, så er der uden tvivl andre spillere derude, som vil kunne gå ind på holdet og hjælpe United til titler i stedet for Shaw.