Åbent brev til Mourinho: Tro på egne evner

Læsetid
2 min.
Læst indtil videre

Bloggen er skrevet af Kenneth Nielsen

06 marts, 2018 - 11:01

Jose Mourinho ©Getty

Lad mig starte med at slå en ting fast. Jeg vil gerne beholde Jose Mourinho, og er sikker på, han nok skal føre os til succes og pokaler de næste år. Jeg ønsker ikke at skifte ham ud.

Men, og der er et stort men. Hvorfor pokker stoler Jose Mourinho ikke på holdets evner, i stedet for at være så bange for modstanderen? Giv den dog gas, og lad modstanderne forholde sig til Uniteds styrker, fremfor omvendt.

Man vidste selvfølgelig hvad man fik, da man i sin tid ansatte Jose Mourinho. Dengang var størstedelen af fansene glade for valget, da man ville have trofæer igen og atter være en magtfaktor i engelsk og europæisk fodbold.

Så det kan ikke komme bag på nogen, at man til tider ser et Jose Mourinho-mandskab spille defensivt og være meget taktiske i tilgangen til kampene. Det er sådan set heller ikke det jeg har et problem med.

For jeg er ærlig talt ved at brække mig over den holdning mange eksperter og fans efterhånden har, om at der kun er en måde at spille rigtig fodbold på. Det startede tilbage i slutningen af 00’erne med FC Barcelonas succes under Guardiola og det spanske landshold bedrifter ved slutrunderne.

Det har holdt fast siden, og spiller man ikke på den måde, bliver man kritiseret i medierne og spiller ikke rigtig fodbold. Men der er ikke en formel på hvordan fodbold skal spilles, så drop dog det fis.

Jeg har ingen problemer med, at Jose Mourinho sætter holdet op til en defensiv masterclass præstation i svære og vigtige udekampe mod de største hold i Europa og enkelte kampe i Premier League.

Det kan faktisk godt være flot fodbold, hvis forsvarsspil leveres korrekt og det taktiske oplæg følges til punkt og prikke. Det er ikke en kriminel handling at være dygtig til denne del af spillet, selv om man måske skulle tro det til tider på stemningen i medierne og på diverse sociale medier.

Det jeg har et problem med er, at der også spilles defensivt og alt for kontrolleret og taktisk i kampe mod hold vi bare bør kunne tromle over. Eksempelvis i går mod Crystal Palace, men også set flere gange tidligere i sæsonen.

Tro dog på egne evner, og giv den fuld gas. Vi ser hvad folk som Lingard, Rashford, Lukaku, Sanchez, Mata og Pogba kan, når de bare får en smule frihed til at udfolde sig. De kan rive stort set alle mandskaber midt over, og gøre livet surt for næsten alle forsvarskæder i England og Europa.

Nej, det er ikke at modsige mig selv. Det er at sætte pris på fodboldspillet, og at ville vinde titler men også gøre det med stil. God stil behøver ikke udelukkende at være det ene eller andet, men en kombination er mulig. Jeg ser med glæde en flot defensiv tilgang og et vundet point på Etihad, hvis vi spiller frit og giver slip for de offensive kræfter i en udekamp mod eksempelvis Stoke eller Crystal Palace. Det er muligt.

Så kære Jose Mourinho, slip tøjlerne lidt engang imellem. Det stramme taktiske oplæg og den solide defensiv kan vinde os vitale point i svære udekampe mod store hold, men tro på de fantastiske offensive spillere der er i truppen, når der skal hentes tre point i de andre opgør. Tak.