Hvem skal dog se United i Nigeria?

Læsetid
2 min.
Læst indtil videre

Bloggen er skrevet af Casper Heiselberg

24 juli, 2008 - 05:33

Premier League leder konstant efter nye markeder. Det samme gør Manchester United. Efter at have erobret Skandinavien for årtier siden, gik klubberne i England med Manchester United i førersædet på jagt efter gevinst i Asien.

Genvinsten fandt man også. Manchester United fik følgeskab af en række både engelske og europæiske klubber på deres "træningsturer" til østen, som de kaldte dem. Der har dog aldrig hersket nogen tvivl om, at det hverken var på grund af billig baneleje, gode omklædningsfaciliteter eller fremragende klima, som var årsag til besøgene i Asien.

Årsagen var penge og dem fandt man.

Nu snakker vi 2008 og Premier League er igen på udkig efter nye jagtmarker om man vil.
Amerika er blevet forsøgt, men det blev ikke den store succes. Nu er Beckham dog plantet derovre, så interessen fra de pengestærke amerikanere kan holdes ved lige.

Men hvor skulle man så tage til? Sydamerika? De gider næppe engelsk fodbold, når de kan få sambafodbold i den lokale fodboldklub.

Afrika? Bingo! Et kontinent i udvikling, som om bare 2 år for første gang nogensinde skal arrangere VM i fodbold.
Klubberne har dog været der før. Som tidligere engelsk koloni har en række klubber både haft spillere fra Sydafrika, men også flere gange turneret i landet, som også er vært for VM.

Men hvad med de andre lande? De er "up for grabs" som man siger i England. Derfor undersøgte Premier League tidligere i år muligheden for at spille i Afrika. Valget faldt på den fodboldglade nation Nigeria og man spurgte Portsmouth om de ikke var interesseret i en tur dertil.

Det var man på sydkysten, men modstanderen skulle jo også findes. Med Manchester United på vej hjem fra Sydafrika så Premier League derfor sit snit til at invitere Europas bedste hold forbi til en kamp, når de nu alligevel skulle flyve ind over landet på vej hjem.

Men så er det jo problemet opstår. Klubberne gør det for at tjene penge og promovere sig selv, men hvem skal dog få penge til at se dem?

Det er på søndag, hvor kampen mellem Portsmouth og Manchester United spilles i Nigeria. Den billigste billetpris er sat til lidt over 100 danske kroner. En fair pris for en venskabskamp, specielt med de europæiske mestre som deltager.

Men man har som sagt placeret kampen i Nigeria. I et af verdens fattigste lande på verdens fattigste kontinent.
Den gennemsnitslige løn for en nigerianer er 1 dollar om dagen, svarende til 4.7 kroner om dagen med dagens kurs.

Det bliver altså en dyr fornøjelse for den nigerianske fan, hvis han eller hun vil se United på nigeriansk jord på søndag.

Jeg finder det dog alligevel positivt at klubber som Manchester United og Portsmouth vil tage til et land som Nigeria.
Jeg vil faktisk hellere se dem tage til Nigeria istedet for et land som Japan, hvor de ikke ligefrem kan bidrage med noget.

I Nigeria kan de være med til at sætte fokus på et udviklingsland. Sætte fokus på fattigdom og bekæmpelsen af aids ligesom de kan give de afrikanske unge drømme om livet som fodboldspiller.

Rio Ferdinand er en spiller, som allerede har vist Uniteds flag. Han har været i flere afrikanske lande for at promovere AIDS-bekæmpelse og paradoksalt nok, så har hans ture dertil sket samtidig med at han i Manchester United har vist sig fra en mere voksen side. Måske har han fået sat livet lidt i perspektiv?

Dermed kan man da på den baggrund ærgre sig over at Cristiano Ronaldo ikke blev hevet med på turen til Afrika. Han kunne måske godt have haft brug for en tur i en lille fattig afrikansk landsby istedet for hans ferie i Paris Hilton-land.