4 Manchester-tips til Filmstriben

Læsetid
1 min.
Læst indtil videre

Bloggen er skrevet af Casper Heiselberg

30 juli, 2019 - 11:32

Vidste du at du igennem dit kommunale bibliotek kan streame op til flere film gratis? Det hedder Filmstriben.dk

Forleden oprettede jeg en profil og fik adgang til det kommunale alternativ til Netflix, HBO osv., og opdagede her at der blandt andet tilbydes 4 særligt interessante film for Manchester United-fans,og som jeg vil betegne som "must sees", hvis du virkelig vil begå dig blandt Mancunians ;- )

Looking for Eric med Eric Cantona

Den første jeg vil anbefale er Looking for Eric. De fleste Manchester United-fans har nok set den, så hvis du ikke har, så se at gå ind og se den.

Filmen fik premiere i 2009 og lavet af den anerkendte instruktør Ken Loach. Filmen blev nomineret til Cannes-festivalen.

 

 

24hr Party People

Manchester er mere end bare fodbold og industrialisering. Byen havde i 80'erne og 90'erne en af de vigtigste musikscener i verden.

Eric Cantona udtalte engang: "Behind the windows of Manchester, there is an insane love of football, of celebration and of music.". Den her film skildrer det sidste på fornemmeste vis. 

24 Hour Party People handler om opbygningen af Joy Division, der senere blev til New Order, Happy Mondays samt pladeselskabet Factory Records som sammen med natklubben La Hacienda satte nye standarder indenfor musikken, skabte en helt ny musikgenre i 'Madchester' og stadig den dag i dag sætter sit præg på både Manchester og byens indbyggere. Se filmen, mød en af byens største personligheder Tony Wilson og få et virkelig godt indblik i Manchester i 80'erne og 90'erne.

 

Control

Som nævnt er Joy Divison et af Manchesters største bands gennem tiderne. Mens den forrige film skildrer bandet som en del af Factory Records-opbygningen, så handler denne film om det tragiske selvmord, som forsangeren Ian Curtis begik som bare 24-årig i 1980.

 

 

Stone Roses - Made of Stone

Stone Roses er et andet af Manchesters største bands. Udover at flere i bandet er Manchester United-fans, så er det netop Stone Roses at Manchester United går til banen til, når "This is the One" spilles til hver kamp. Bandet indtog hitlisterne i 1989 med et af engelsk musiks bedste debutalbums, men gik i 1996 i opløsning.

I 2011 annoncerede de så et længeventet comeback med blandt andet 3 koncerter i Manchesters Heaton Park, hvor de 225.000 billetter blev solgt på bare 14 minutter.

Denne film er som en stor kærlighedserklæring fra Shane Meadows, der blandt andet stod bag 'This is England', til sit favoritband,