Dommertække

Hvilket hold får altid de vigtige beslutninger på de vigtige tidspunkter?

Er det de store hold som United, Chelsea, Arsenal og Liverpool? Eller er det hold på hjemmebane med de supportere der råber højest? Eller er det holdet med de mest frygtindgynde managere/spillere?

Jeg tror ikke der er nogen der ved det, og jeg tror heller ikke at det er noget der kan bevises på nogen videnskabelig måde.

Selvfølgelig vil alle dommere være påvirket af alle de ovenstående ting, men de er vel professionelle nok til at det ikke sker mere for et bestemt hold end andre? Ellers kan de vel ikke være professionelle dommere i den nok mest pengestærke liga i verden.

Rooney blev i sidste uge udråbt som skurk efter en højt løftet albue i Wigan kampen.

De fleste fodbold fans, og et par managere var hurtigt ude og proklamere at den eneste grund til at Rooney ikke fik karantæne var fordi han spillede for United. En stor klub med dommertække.

Sjovt nok var der tirsdag et møde mellem 2 klubber med det berømte dommertække. Ifølge de andre holds fans…

Forskellen på Luiz nedlæggelse af, først Hernandez, og senere Rooney langt efter bolden var væk, var at Uniteds spillere ikke forsøgte at spærre vejen for den anden spiller og at Luiz brugte benet til at stoppe sin modspiller istedet for armen.

Jeg tror der er mange som var helt uforstående overfor hvordan Luiz fik lov til at blive på banen, men jeg har ikke set nogen aviser eller managere, andet end Ferguson beklage sig over det. 

Ihvertfald slet ikke på samme måde som det skete med Rooney.

Kunne det tænkes at medierne har noget med det at gøre?

United står altid for skud, men de har jo også de fleste fans, og helt sikkert holdet der er flest fans der elsker at hade. Det sælger godt med aviser.

Men er der ikke en endnu mere vigtig forskel?

Clattenburg så hvad der skete i situationen i Wigan kampen og gav et frispark til Wigan. Case closed ifølge UEFA og FIFAs regler.

Atkinson gjorde ikke noget i nogen af situationerne i Chelsea kampen. Burde FA så ikke skride ind og straffe Luiz og Chelsea bagefter?

Eller har Chelsea mere dommertække end United?

ALLE hold får nogle afgørelser for og imod sig. Nogle små, nogle store, men det er kun de store der huskes. 

Jeg synes der skal laves et point system så der er flere point jo større en kontroversiel kendelse er. Så kan man lægge dem allesammen sammen efter en kamp og se hvem der vinder på den konto.

Siden tirsdag aften har Liverpools supportere haft travlt med at huske United tilhængerer på, at Howard Webb dømte straffe til Berbatov tidligere i år. 
Sjovt hvordan de samme folk ikke kan huske noget tidspunkt hvor deres eget hold har fået forskels behandling.

For det er jo ikke kun dommerne på banen der står for skud her. FA, Premier League og UEFA er også inde over det efter en kamp.

Og hvad er værst? At Webb dømte straffe til United så de tabte kampen, eller at Liverpool fik lavet reglerne omkring kvalifikation til Champions League om. 

Noget der kostede Tottenham deltagelse i en det mest penge stærke turnering i verden?

Jeg tror nok de fleste hold vil tage til takke med et nederlag hvis de kan spille i Champions League.

End of the day er der mere fokus på de store hold. De bliver oftere vist på tv og der vil derfor være flere folk der har en mening omkring kendelserne i disse kampe end i en kamp som det kun er folk på stadion der har set.

Nu skal i ikke tro at jeg sidder og skriver denne blog fordi jeg ikke tror på at det sker nogen gange. Og jeg kan garantere jer alle for at jeg stadigvæk er sur på Atkinson som jeg var i lige da det skete.

Men, jeg tror dog også på at alle hold når at få de samme kendelser i løbet af en sæson. Om de så er store eller små.

Lad os håbe Howard Webb skal dømme kampen på Anfield på søndag! 

Forrige artikel

Carrick forlænger til 2014

Næste artikel

Blog: Dommertække

ANNONCE