Historien om MUJAC

Manchester United Junior Athletic Club, står det helt præcist for. Og vi vil her tage et nærmere kig på hvad det egentlig var og har betydet for…

Manchester United Junior Athletic Club, står det helt præcist for. Og vi vil her tage et nærmere kig på hvad det egentlig var og har betydet for Manchester United.

Når man snakker om Uniteds opbygning af talentarbejdet og MUJAC, er det svært at komme udenom to personer. Louis Rocca og James Gibson. Specielt Rocca spillede en væsentlig rolle for klubben, og arbejdet med de unge spillere.

Igennem årene var Rocca manden der løste alt for klubben. Hvis man manglede noget, havde brug for hjælp eller lignende, var Rocca manden der trådte til. I 1931 blev det besluttet at give ham en mere formel rolle i klubben.

Rocca var sammen med blandt andre Sir Matt Busby en af mændene bag MUJAC.

Tanken bag denne ide var, naturligvis, at det var billigere og bedre for en økonomisk presset klub, at udvikle spillerne selv, end at skulle købe dem for dyrere penge senere hen.

For at læse hele artiklen, om hvilken rolle MUJAC har for Uniteds talentarbejde gennem årene, læs i artikel-delen på hjemmesiden. Eller klik her

Forrige artikel

Historien om MUJAC

Næste artikel

Se United mod Bolton med andre fans

ANNONCE