Fokus på Zorya FC

Kenneth Nielsens billede
Indsendt af Kenneth Nielsen den fre, 02/09/2016 - 19:31

Europa Leauge-lodtrækning. ©Getty

Feyenoord og Fenerbahce er velkendte klubber for de fleste danskere. Men hvad er FC Zorya Luhansk egentlig for en størrelse. Vi ser her nærmere på ukrainerne.

Kort om klubben
Zorya Luhansk tabte i den forgangne sæson pokalturneringen i Ukraine, da storholdet Shakhtar Donetsk var for stærke og vandt 2-0 i finalen.

Zorya har aldrig vundet den bedste række i Ukraine, og først i 2005/06-sæsonen rykkede klubben op i den bedste række. Man vandt dog i 1972 den bedste række i det daværende Sovjet, hvilket er klubbens helt store triumf.

Klubben blev stiftet i 1923, og sluttede sidste sæson på 4.pladsen i ligaen. Pt er klubben på 3.pladsen efter seks spillerunder i den ukrainske liga, to point efter Dynamo Kiev og seks point efter førerholdet fra Shakhtar.

Træneren
Siden november 2011 har Yuriy Vernydub stået i spidsen for Zorya Luhansk. Den 50-årige ukrainer spillede i sin aktive karriere for flere klubber i Ukraine og i Rusland, heriblandt et par år i Zenit St. Petersburg.

Profiler
Lad det være sagt med det samme, vi kender ikke meget til  Zoryas trup. Pt har de lejet hele seks spillere i Shakhtar Donetsk. Alle er dog primært yngre talenter, der endnu ikke har fået det helt store gennembrud i Ukraine.

Anfører for Zorya er 31-årige Mykyta Kamenyuka, der har spillet over 200 kampe for klubben siden 2008.

Som så mange andre østeuropæiske klubber, har Zorya også et par eksotiske navne i truppen. De to brasilianere, angriberen Paulinho med en fortid i Corinthians og forsvarsspilleren Rafael Forster, er dog ikke de største udenlandske navne i Ukraine.

Det danske islæt
Ingen danskere har spillet i klubben.

Hjemmebanen
Klubbens normale hjemmebane er Avanhard Stadium, men grundet situationen i det østlige Ukraine, har Zorya Luhansk siden 2014 spillet hjemmekampene på Slavutych Arena i byen Zaporizhia.

Luhansk har siden 2014 været på Folkerepublikken Luhansk’s hænder, og oprørernes indtog i byen har sendt den pro-Kiev administration ud af området.

Spilledage
Ukrainerne gæster den 29.september Old Trafford, mens United den 8.december skal en tur til det østlige Ukraine, hvor vejret meget vel kan skabe problemer for Mourinho og co. Temperaturen i starten af december er ofte omkring eller under frysepunktet, i dette område tæt på den russiske grænse.