Fokus på Feyenoord

Kenneth Nielsens billede
Indsendt af Kenneth Nielsen den man, 29/08/2016 - 09:45

Europa League ©Getty

Inden længe starter Europa League, og United er i pulje med Feyenoord, Luhansk og Fenerbahce. Første modstander er hollandske Feyenoord, og vi tager her et kig på klubben.

Kort om klubben
Folkets klub, med en stor opbakning i hele Holland. Feyenoord har igennem de 108 år klubben har eksisteret, vundet mesterskabet 14 gange. Sidste gang er dog helt tilbage i 1998/99-sæsonen.

I den forgangne sæson blev klubben nummer tre i den hollandske Æresdivision, men har startet den nuværende sæson i topform, og fører efter fire runder med maksimum point.

Klubbens største rivaler er Ajax, og ”De Klassieker” tiltrækker hvert år masser af opmærksomhed, når klubberne fra de to største byer i Holland brager sammen.

Træneren
Giovanni van Bronckhorst. Den 41-årige hollænder indledte og afsluttede sin aktive karriere i Feyenoord, og det var derfor helt oplagt, at han en dag selv skulle stå i spidsen for klubben som træner.

Han startede i 2011 som assistent, efter at have startet trænergerningen som assistent i et år på det hollandske u21-landshold. I 2015 overtog van Bronckhorst så tøjlerne i Feyenoord, og vandt sidste år den hollandske cup-turnering.

Profiler
Største navn og profil i Rotterdam-klubben er uden tvivl Dirk Kuyt, med en fortid i Liverpool og Fenerbahce.

Kuyt vendte sommeren 2015 tilbage til Feyenoord, hvor han også spillede i perioden 2003-2006. Den nu 36-årige hollænder er anfører i klubben, og et af de offensive omdrejningspunkter.

Forsvaret styres af Terence Kongolo, mens marokkaneren Karim El Ahmadi er bindeledet på den defensive midtbane.

Det danske islæt
I sommerpausen solgte FC København angriberen Nicolai Jørgensen til Feyenoord, og den 25-årige angriber har allerede kvitteret med to scoringer.

Mest kendte danske i Feyenoord er dog den nuværende assistent på landsholdet Jon Dahl Tomasson, der spillede der fra 1998-2002. Tomasson spillede 151 kampe og scorede hele 69 mål i de fire sæsoner han nåede at få, inden han blev solgt videre til AC Milan i Serie A.

Hjemmebanen
De Kuip med plads til lidt over 51.000 tilskuere. Klubben går med planer om udvidelse, så der om få år er plads til op mod 80.000 tilskuere på stadion.

De Kuip lagde sommeren 2000 græs til EM-finalen mellem Frankrig og Italien. Gennem tiden har hele ti europæiske finaler været afviklet på De Kuip, senest UEFA Cup-finalen i 2002 mellem Feyenoord og Dortmund.

Spilledage
United åbner mod Feyenoord torsdag den 15.september klokken 19.00, mens hollænderne gæster Old Trafford torsdag den 20.oktober klokken 21.05.