Fokus på Fenerbahce

Kenneth Nielsens billede
Indsendt af Kenneth Nielsen den tir, 30/08/2016 - 08:44

UEFA Europa League ©Getty

United skal i år jagte succes i Europa League, en af modstanderne i gruppespillet er tyrkiske Fenerbahce, som vi her ser nærmere på.

Kort om klubben
19 gange har Fenerbahce vundet det tyrkiske mesterskab, senest i 2013/14-sæsonen. I år er det blot blevet til deltagelse i Europa League, efter det over to kampe blev til nederlag til franske AS Monaco.

Bedste resultat i Europa League er en plads i semifinalen i 2012/13-sæsonen, hvor Benfica slog tyrkerne ud. I 2013 fik man to års udelukkelse fra europæisk fodbold, grundet inblanding i en matchfixing skandale i Tyrkiet.

Fenerbahce er en af de tre store klubber i Istanbul, og specielt rivaliseringen med Galatasaray er det helt store derby i Tyrkiet.

Træneren
68-årige Dick Advocaat blev 17.august udpeget som ny manager i Istanbul-klubben. Den rutinerede hollænder har masser af erfaring med i rygsækken, og har tidligere blandt andet stået i spidsen for Sunderland, PSV, Zenit, Rangers & været landstræner i Rusland, Serbien og Belgien.

Advocaat er den 14.manager siden årtusindeskiftet i Fenerbahce.

Profiler
Sidste sommer solgte Louis van Gaal landsmanden Robin van Persie til Fenerbahce, og på trods af rygter om en tilbagevenden til Premier League, er den aldrende hollandske målræv fortsat at finde i Fenerbahce.

Derudover må nævnes keeper Volkan Demirel, der er anfører og har spillet mere end 350 kampe for klubben. Et af sommerens store indkøb har været højreback Gregory van der Wiel, der kom til fra franske Paris SG.

Det danske islæt
Simon Kjær er den defensive styrmand hos tyrkerne. 27-årige Kjær kom til Fenerbahce sidste sommer, og havde en god første sæson i Tyrkiet. Han er flere gange rygtet videre til større ligaer, men som 2.viceanfører er han en vigtig mand i Fenerbahce.

Kjær er den femte dansker, der har repræsenteret Fenerbahce. Mest kendt er Brian Steen Nielsen og Jes Høgh, der begge havde nogle gode år i klubben i 1990’erne.

Hjemmebanen
Sükrü Saracoglu Stadium har plads til 50.500 tilskuere, og er berygtet for den intimiderende atmosfære. Stadion er opkaldt efter Mehmet Sükrü Saracoglu, der var undervisningsminister i Tyrkiet, ligesom han fra 1934 til 1950 var præsident for Fenerbahce.

Spilledage
20.oktober kommer Fenerbahce til Old Trafford, mens United skal en tur til Istanbul den 3.november.