United blev kørt over på Stamford Bridge

Manchester United var aldrig i nærheden af point på Stamford Bridge, hvor Chelsea endte med at vinde aftenens Premier League-kamp 4-0.

Søndag eftermiddag skulle Manchester United endnu engang på en svær udebanetur. Turen gik til London, hvor Antonio Contes Chelsea tog imod. For første gang som United-manager skulle Jose Mourinho stå overfor Chelsea, som fyrede portugiseren for mindre end et år siden.

Efter en runde hvor Manchester City, Tottenham og Arsenal alle havde smidt point, kunne Manchester United hale ind på toppen og rykke op på femtepladsen, hvis det lykkedes at hente en sejr på Stamford Bridge.

United fik en elendig start på kampen, da Chris Smalling, Daley Blind og David de Gea ikke fik snakket sammen om en dyb bold. Det udnyttede Pedro, der snuppede bolden og trillede den i et tomt net til 1-0 efter mindre end et minuts spil.

Mourinho havde formentlig tænkt sig at spille på samme måde som mod Liverpool på Anfield, men den plan blev ødelagt af det tidlige mål. United havde i det hele taget svært ved at spille sig til chancer mod et aggressivt Chelsea-hold, der lukkede godt af defensivt.

I det 8. minut fik Zlatan Ibrahimovic chancen for at udligne, da Antonio Valencia, der var Uniteds bedste spiller i første halvleg, slog et indlæg til bagerste stolpe. Zlatan mødte bolden med hovedet, men headede lige over overliggeren.

På trods af den fine chance til Zlatan var der ikke det store at indvende mod, at Chelsea var bedst før pausen, og det fik de også belønning for. Efter et hjørnespark så United-defensiven igen skidt ud, da en løs bold landede hos Gary Cahill, der bragte hjemmeholdet på 2-0.

United arbejdede sig stille og roligt ind i kampen og havde et par halve chancer før pausen. Det lykkedes dog ikke at få reduceret, og Chelsea gik til pause med en tilsyneladende komfortabel 2-0-føring. Hjemmeholdet kunne dog nemt – og burde måske – have været reduceret til ti mand. Chelseas David Luiz stemplede Marouane Fellaini på knæet, men slap med et gult kort.

Mourinhos mandskab kom længere frem på banen i det første kvarter af anden halvleg og fik testet Courtois efter 58 minutter. Lingard trykkede af fra distancen, men den belgiske keeper parrerede bolden væk.

Kort efter kampen havde rundet en time slog Chelsea dog til igen. Eden Hazard satte Smalling af med en hurtig finte og lagde bolden i nettet til 3-0. Kampen virkede afgjort efter Uniteds ellers bedste periode i kampen.

Det skulle blive endnu værre for United, der så ud til at have givet op. Smalling blev endnu engang sat af – denne gang af N’Golo Kanté, der sørgede for 4-0-scoringen.

Derfra faldt kampen i intensitet, og det endte med et sviende 0-4-nederlag på Stamford Bridge. Dermed er United et stykke bag de øvrige tophold.