Optakt: Tid til revanche mod City

United og City brager i morgen aften sammen i den lille pokalturnering, og der står meget på spil for begge mandskaber.

For få måneder siden var alle enige. United og City ville dominere engelsk fodbold, og det ville blot være et spørgsmål om pokalerne ville ende i den blå eller den røde del af Manchester.

Siden har både United og City haft spillemæssige problemer, og hverken Pep Guardiola eller Jose Mourinho har for alvor sat sig på tronen i England. Endnu i hvert fald.

Det er anden gang i denne sæson de to store Manchester-klubber brager sammen. Første gang endte med en fuser fra Uniteds side, da de lyseblå satte sig på opgøret og reelt set afgjorde sagerne i første halvleg.

United har siden været inde i en formkurve vi kun kender alt for godt fra de seneste sæsoner. Et par gode og lovende præstationer afløses af en kæmpe skuffelse. Efter gode defensive takter på Anfield og målshow mod Fenerbahce, kom United i den grad ned på jorden i søndags, da der var øretæver i luften på Stamford Bridge.

Manchester City og Pep Guardiola har måtte indse, at livet ikke bare er en dans på roser. Efter en fornem start på sæsonen har City ikke vundet de seneste fem opgør, og i sidste uge blev holdet kørt over på Camp Nou af Messi og co.

Dermed er der lagt op til et spændende opgør, når der i morgen klokken 21.00 blæses op til lokalbrag på Old Trafford. Ganske vist er det “blot den lille pokalturnering”, men begge klubber og managers har i den grad brug for sejren i morgen.

Ikke alene er håneretten på spil. Mourinho har opfordret sine spillere til at vise, hvorvidt de er mænd og ikke en flok børn. Guardiola har også udfordret sine spillere til at vise mere på banen, og holdt dem efter weekendens uafgjorte kamp mod Southampton inde i omklædningen en times tid efter slutfløjtet. Der skulle lige snakkes igennem efter endnu et pointtab fra Citys side.

Med sejren i ligaen tidligere på sæsonen understregede City desværre blot, at de i de seneste år har haft et godt tag i United på Old Trafford. Fire sejre i de seks seneste opgør er det blevet til for Guardiolas tropper. Omvendt kan United hente trøst i, at sidste interne møde i Liga Cuppen endte med sejr til United, og at Mourinho har besejret Guardiola i to cup-opgør i Spanien tidligere i karrieren.

Begge mandskaber ventes at blande kortene lidt til opgøret. Eric Bailly er definitivt ude for United, mens City må undvære den offensive profil Kevin de Bruyne.

Oldtrafford.dk tipper en intens kamp med masser af chancer i begge ender. Marcus Rashford har før gjort det onde ved City, og forhåbentlig kan stjerneskuddet i morgen sende de larmende naboer ud af EFL-cuppen. 3-2 til United.

Kampen kan følges fra klokken 20.00 på 6’eren.

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

Forrige artikel

U21: Snæver sejr mod Arsenal

Næste artikel

Stærk startopstilling mod City

ANNONCE